Creditcards vergelijken

Viabuy Prepaid Creditcard

Viabuy is een prepaid Mastercard met een volwaardige kaartrekening die strikt gescheiden is van uw bankrekening en eventuele andere creditcards. U betaalt zo volledig anoniem online of op reis.

Zoals bij alle prepaid creditcards is er geen BKR check waardoor elke aanvrager een kaart zal ontvangen.

Alternatief voor bankrekening en geen beslaglegging mogelijk

De kaartrekening bevat heuse online bankieren mogelijkheden. Rekeningen kunnen worden betaald met de kaartrekening en u kan ook makkelijk geld ontvangen op de rekening. De rekening wordt gevoerd vanuit Engeland en is daarom perfect beschermd tegen eventuele schuldeisers of incassobureaus. Er kan geen beslag gelegd worden op de gelden die op deze kaart of rekening staan.

De Viabuy Mastercard wordt ook toegekend als er beslag gelegd is op uw normale bankrekening. De Viabuy Mastercard is zo een perfect alternatief voor een reguliere bankrekening of creditcard.

Makkelijk geld versturen

U kunt vanaf uw eigen rekening makkelijk geld sturen naar vrienden of familieleden die op reis zijn en een Viabuy kaart bijhebben. U kunt naast de hoofdkaart ook aanvullende kaarten bestellen voor bijvoorbeeld uw kinderen. U zet hier dan simpelweg een bepaald bedrag op dat ze kunnen uitgeven aan aankopen op diensten zoals iTunes of online games. U komt als ouder nooit voor verrassingen te staan want er kan niet meer worden uitgegeven dan wat er op de kaart staat!

Tarieven

De Viabuy kaart kost 19,90 euro per jaar en bij de uitgifte worden er ook €69,90 uitgiftekosten aangerekend. Dat is niet erg goedkoop, maar daartegenover staat wel dat het opladen van de kaart gratis is via een binnenlandse overschrijving. Opladen kan daarnaast ook via bijvoorbeeld iDeal, SOFORT Banking, giropay,... en kost dan 1,75%.

Viabuy Kaart Aanvragen >>

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld