Creditcards vergelijken

Wat is een Creditcard?

Een creditcard is een handig betaalmiddel dat wereldwijd haast overal aanvaard wordt. U kan hiermee online aankopen doen, hotels reserveren, betalen in restaurants en zelfs wereldwijd geld afhalen. De uitgaven die u met de creditcard doet zal u pas achteraf moeten betalen, daarom gaat het in feite ook over een persoonlijke lening. Niet iedereen zal daarom een standaard creditcard kunnen aanvragen: u moet over een inkomen beschikken en er wordt altijd een BKR check uitgevoerd.

Om een creditcard te kunnen gebruiken betaalt u een vaste jaarbijdrage. Daarnaast worden er kosten aangerekend als u de creditcard gebruikt om te pinnen. En wanneer u de gedane aankopen niet binnen de termijn terug kan betalen zal er een rente aangerekend worden die maximaal 15% per jaar mag bedragen. Verder zullen er ook kosten worden aangerekend wanneer u de card gebruikt om te betalen in vreemde munten, dat is de zogenaamde koersopslag.

Vergelijk klassieke creditcards >>


Omdat het in feite over een kredietvorm gaat is de normale creditcard niet voor iedereen beschikbaar. Daarom werden er prepaid creditcards gelanceerd, waarbij u op voorhand geld moet opladen op de kaart.

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld