Creditcards vergelijken

Visa

Visa is wereldwijd de meest geaccepteerde en in termen van transacties de tweede grootste creditcardmaatschappij ter wereld. Vóór MasterCard en na American Express. De kaart is zo populair dat, in Angelsaksische landen, de term 'Visa' en 'creditcard' uitwisselbaar zijn. Cash or Visa, betekent zoveel als: 'Wilt u contant of met uw creditcard betalen?'.

Onder de klassieke creditcards is er natuurlijk ook nog concurrent Mastercard. Klik hier en vergelijk klassieke creditcards!

Visa: creditcards en prepaid creditcards

Visa heeft creditcards voor zowel particulieren als zakelijke klanten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld American Express geeft Visa zelf geen creditcards uit. Het bedrijf verstrekt betaalproducten aan financiële instellingen die deze onder het merk Visa vermarkten. Zo kan je in Nederland bijvoorbeeld via ICS een Visa World Card aanvragen.

Naast een traditionele biedt Visa ook een prepaid creditcard aan, die in Nederland onder de naam 3V prepaid Visa card op de markt is. Het bedrijf 3V is hiervoor een exclusief partnership met Visa aangegaan.

Visa: partner van ICS

Wie een Visa creditcard wil aanvragen, wendt zich tot een financiële instelling waarmee de creditcardmaatschappij een partnership is aangegaan, zoals bijvoorbeeld ICS. Naast het betaalgemak kunnen de afzonderlijke instellingen de kaart zelf aankleden met extra's. De standaard Visa World Card heeft een bestedingslimiet van 2.500 euro per maand. Bij de Visa World Card Gold is dat 5.000 euro en bij de Visa World Card Platinum is dat maar liefst 10.000 euro.

Door de coöperatieve structuur van het bedrijf Visa en doordat coöpererende financiële instellingen elk hun 'eigen' Visa uitgeven is de Visa creditcard minder herkenbaar dan bijvoorbeeld de creditcard van American Express.


Gerelateerde artikelen

Visa Europe opnieuw eigendom van Visa inc

03 november 2015

Het beursgenoteerde Amerikaanse Visa inc legt 16,5 miljard euro op tafel voor Visa Europe. Zo komen alle activiteiten van Visa bij dezelfde groep terecht. Met de nieuwe overname wil Visa de concurrentie met Mastercard opdrijven.
Lees meer >>


Het verschil tussen de Mastercard en de Visa creditcard

11 juli 2015

Het hebben van de beschikking over wat extra geld als u krap bij kas zit of als u bijvoorbeeld in het buitenland bent is altijd handig. Maar kunt u nu het beste een Mastercard of een Visacard aanschaffen? En wat is het verschil tussen de Mastercard en de Visa Creditcard?
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld