Creditcards vergelijken

Visa World Card

De Visa creditcard is een van de meest bekende creditcards en deze creditcard wordt dan ook op onnoemelijk veel locaties als betaalmiddel geaccepteerd. Ook is het mogelijk om met de Visa creditcard bij een miljoen geldautomaten geld te pinnen en uiteraard is het mogelijk om online aankopen met de Visa creditcard te betalen. De minimum leeftijd om een Visa creditcard te kunnen krijgen is gesteld op achttien jaar. Om voor een Visa creditcard in aanmerking te komen dient u te voldoen aan de inkomenseis en aan de voorwaarde, dat er geen sprake is van een negatieve bkr registratie. Visa heeft meerdere creditcards voor particuliere en zakelijke gebruikers, zodat u zelf kunt kiezen welk type creditcard het beste aansluit bij uw inkomen en bestedingspatroon.

De Visa World Card kan u in Nederland aanvragen via marktleider International Card Services BV (ICS). Creditcards van Visa worden wereldwijd geaccepteerd en u kan betalen door de card te tonen, een pincode in te toetsen of op sommige terminals kan u zelfs contactloos betalen. Via de ICS App kan u alle betalingen netjes opvolgen.

De Visa card van ICS is niet gebonden aan een bank en u kunt dus op elk moment kiezen aan welke bankrekening u de creditcard koppelt. Wijzigt u van financiële instelling, dan kan u de Visa card dus gewoon behouden.

Via het online formulier bestelt u een Visa World Card, Visa World Card Gold of Visa World Card Platinum. Bij de gewone Visa World Card heeft u een bestedingslimiet van 2500 euro. Bij de Gold kaart bedraagt dit 5000 euro en bij de Platinum card is dit maar liefst 10 000 euro.

Bij alle cards geniet u van de aankoopverzekering, aflevergarantie, de internetgarantie en 24/7 fraudepreventie. De aankoopverzekering zorgt ervoor dat alle producten die u aankoopt minimum 180 dagen verzekerd zijn tegen verlies, schade en diefstal. Bij de aflevergarantie krijgt u uw geld terug wanneer u iets via internet heeft besteld dat uiteindelijk niet wordt afgeleverd. Dankzij de internetgarantie bent u beschermd tegen fraude en krijgt u uw geld terug als iemand misbruik gemaakt heeft van uw card.

Tarieven

De Visa World Card kost 36,50 euro per jaar. Betaalt u het saldo op tijd terug aan ICS, dan moet u geen rente betalen. Gaat u echter voor een gespreide terugbetaling van uw aankopen, dan betaalt u 14% rente op jaarbasis. De koersopslag is 2% (1,5% voor Gold, Platinum en Black Cards). Voor een geldopname betaalt u 4%, behalve als u gespaard heeft op uw card, dan betaalt u slechts 1%.

Sparen op de creditcard

U kan ook sparen op de creditcard. In principe doet u dit om de kredietlimiet te verhogen, bijvoorbeeld wanneer u op reis vertrekt en de limiet dus tijdelijk wat hoger wil hebben. Interessant is wel dat u vanaf 500 euro of meer een rente krijgt van 1% per jaar, wat meer rente is dan u op de spaarrekeningen van sommige banken krijgt! Betalingen die u doet met de creditcard worden dan wel eerst afgehouden van het positieve saldo. En de jaarlijkse kostprijs van de creditcard vreet natuurlijk aan het rendement van deze 'alternatieve spaarrekening'.

Visa World Card Aanvragen >>

Goede Doelen creditcard

De Goede Doelen creditcard is bij uitstek geschikt voor consumenten, die over een ideële instelling beschikken en daar in allerlei vormen uiting aan willen geven. Door van een Goede Doelen creditcard gebruik te maken, profiteert de consument niet alleen zelf van alle voordelen en het gebruiksgemak, maar profiteert ook het Goede Doel daaraan mee. Een klein percentage van de uitgegeven bedragen is namelijk bestemd voor de Goede Doelen. Het gaat hier om een zeer klein percentage, dat u bovendien niet zelf hoeft te betalen, zodat u niet elke keer bij het gebruik van de Goede Doelen creditcard een vermogen kwijt bent. U draagt in elk geval wel een klein steentje bij aan een goed doel.

Een voorbeeld van de Goede Doelen creditcard is de World Panda Card. Bij de aanschaf van deze creditcard wordt het Wereld Natuur Fonds gesteund. Elk jaar wordt er een bedrag per creditcardhouder naar het Wereld Natuur Fonds overgemaakt door de uitgever van de creditcard. Het voordeel van de Goede Doelen creditcard is dat u donateur wordt van het Wereld Natuur Fonds zonder dat het u geld kost. Bovendien profiteert u van alle voordelen van de creditcard. U kunt er bijvoorbeeld online aankopen meedoen, maar ook afrekenen in een hotel of in een restaurant. U kunt de Goede Doelen creditcard online aanvragen bij International Card Services, die onder meer uw kredietwaardigheid zal beoordelen, nadat de online aanvraag is ontvangen. U hoeft alleen maar een aantal gegevens in te vullen, die bij de aanvraag staan vermeld.

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld