Creditcards vergelijken

Money2Go MasterCard

money2gocard

De Money2Go card is een Prepaid MasterCard waarmee u zoals alle prepaid creditcards slechts kan uitgeven wat op de kaart werd opgeladen. Hierdoor is er geen BKR toetsing en iedereen kan dus dergelijke creditcard aanschaffen.

De kaart kan opgeladen worden via iDEAL en er wordt dus geen bankrekening aan de kaart gekoppeld. Op die manier kunt u vervolgens betalingen uitvoeren die niet op uw bankrekening zullen verschijnen.

Tarieven

De Money2Go card valt op door de lage aanschafwaarde van 9,95 euro. Het opwaarderen van de kaart kost wel 2% en voor het pinnen aan een geldautomaat wordt 3,50 euro gerekend. Als de kaart gedurende drie maanden niet wordt gebruikt wordt er ook een 'inactiviteitsfee' aangerekend van 2,50 euro per maand. Na de vervaldatum kan de kaart verlengd worden en dat kost € 19.95 per jaar. Vergelijk hier andere prepaid creditcards.

Money2Go card Aanvragen >>

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld