Creditcards vergelijken

Mastercard

MasterCard is, naast American Express en Visa, de derde grote wereldwijde aanbieder van creditcards. MasterCard geeft, net als Visa overigens, zelf geen creditcards uit maar gaat partnerships aan met banken en financiële instellingen die onder licentie de naam MasterCard mogen voeren.

Prepaid creditcard

Mastercard heeft ook een prepaid creditcard. Een Prepaid Mastercard is een oplaadbare en in Nederland verkrijgbare creditcard. Bij gebruik van deze kaart moet u eerst geld storten voordat u de creditcard kunt gebruiken. Zo heeft u optimaal controle over uw uitgaven.

Enkele voorbeelden:

Bekijk hier een vergelijking van Prepaid Mastercards.

Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder kan zonder BKR-toetsing een Prepaid Mastercard aanvragen. Dit betekent dat u alle voordelen heeft van een gewone MasterCard, maar dat u nooit meer kunt uitgeven dan de hoogte van het bedrag dat u zelf vooraf op uw persoonlijke prepaid creditcard heeft opgeladen.

Klassieke creditcards

Mastercard geeft een aantal verschillende creditcards uit:

Voor een klassieke creditcard betaalt u jaarlijks een bepaalde bijdrage, net als voor een prepaid creditcard. Het grote verschil is natuurlijk dat u in feite geld leent dat u op het einde van de maand moet terugbetalen. Een klassieke creditcard moet u nooit opladen en er zijn dus geen opwaardeerkosten zoals bij de prepaid creditcards, waardoor een klassieke card op jaarbasis vaak goedkoper is. Bovendien bent u met een klassieke creditcard vaak beter verzekerd tegen fraude.

Onder de klassieke creditcards is er natuurlijk ook nog concurrent Visa. Klik hier en vergelijk klassieke creditcards!

Mastercard kopen

U kan een Mastercard aankopen via uw bank of kiezen voor een bankonafhankelijke instelling. Vooral voor de prepaid creditcards wordt er gekozen voor bankonafhankelijke instellingen gezien heel wat banken nog geen prepaid mastercards aanbieden.

Een overzicht van Nederlandse Mastercards:

Aanbieder Mastercards Kaart aanvragen
Viabuy Viabuy Prepaid Mastercard - bankonafhankelijk Viabuy Prepaid card aanvragen >>
ICS ICS Prepaid Mastercard - bankonafhankelijk ICS Prepaid card aanvragen >>
ICS ICS MasterCard Gold / Classic / Black - bankonafhankelijk ICS Mastercard aanvragen >>
Money2Go Money2Go Prepaid Mastercard - bankonafhankelijk Money2Go Card aanvragen >>
ABN AMRO Studenten Credit Card
Credit Card
Gold Card
ING ING CreditCard
ING PlatinumCard
Studenten CreditCard
Insinger de Beaufort Insinger de Beaufort Card
Handelsbanken Handelsbanken Gold Card
Rabobank Rabo Card
Rabo GoldCard
SNS Bank SNS Creditcard
Staalbankiers Staalbankiers GoldCard
Staalbankiers Signature GoldCard
Staalbankiers MasterCard Black
Staalbankiers MasterCard Gold
Van Lanschot Van Lanschot Creditcard Gold

Licentiehouders en hun bestedingslimieten

Wie een MasterCard wil aanvragen, doet dat via een bank of gelicentieerde instelling. De jaarlijkse bijdrage kan per bank verschillen en ook de naamvoering loopt uiteen. Zo noemt de ING zijn MasterCard Gold de ING Platinum Card, terwijl ABN AMRO en Rabobank hun versie 'gewoon' GoldCard noemen.

Hoewel de meeste banken de standaard kredietlimieten respecteren, verschilt per bank het bedrag waarmee dit maximum kan worden verhoogd. De ABN AMRO spreekt van standaard ‘minimaal 5.000 euro kredietlimiet; ING Bank heeft het over 'van 5.000 tot 20.000 euro'; Rabobank verstrekt 'standaard 10.000 euro bestedingsruimte', het dubbele van de standaard waarvan MasterCard melding maakt op de eigen website.


Gerelateerde artikelen

Het verschil tussen de Mastercard en de Visa creditcard

11 juli 2015

Het hebben van de beschikking over wat extra geld als u krap bij kas zit of als u bijvoorbeeld in het buitenland bent is altijd handig. Maar kunt u nu het beste een Mastercard of een Visacard aanschaffen? En wat is het verschil tussen de Mastercard en de Visa Creditcard?
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld