Creditcards vergelijken

Klassieke Creditcards Vergelijken

De Mastercard Classic en de Visa World Card zijn twee klassieke creditcards die u in Nederland kan aanvragen. Zoals u zult merken zit er wel een verschil op de prijs, maar verder zijn de kosten en diensten van beide kaarten gelijkaardig.

Visa World Card
visa
 • Jaarbijdrage: € 36,50
 • Wereldwijd meest aanvaarde kaart
 • Alle aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aanvullende reisverzekeringen
 • Tot 31 augustus 2017: Tijdelijk met de WakaWaka Powerbank t.w.v. € 69,95 cadeau
Mastercard
mastercard
 • Jaarbijdrage: € 20,00
 • Alle aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aanvullende reisverzekeringen
American Express
mastercard
 • Jaarbijdrage: € 35,00
 • Alle aankopen 90 dagen verzekerd
 • Award Miles bij KLM - AIR FRANCE en Hertz

Visa gaat er prat op dat ze wereldwijd de meest aanvaarde kaart zijn en dat is ontegensprekelijk zo. Echter als u vooral in West-Europa vertoeft dan volgt Mastercard netjes achter Visa. Vooral in de meer exotische landen laat de aanvaarding van de Mastercard wat te wensen over.

Bestedingslimiet en extra's

Beide cards geven gelijkaardige extra's, zoals een verzekering op alle aankopen tot 180 dagen na aankoop en diverse aanvullende reisverzekeringen. De standaard bestedingslimiet voor beide kaarten bedraagt 2 500 euro. Bij de Mastercard Gold is de bestedingslimiet 5 000 euro en bij de Mastercard Black kan u zelfs tot 25 000 euro per maand uitgeven. Bij de Visa Gold Card is de limiet ook 5 000 euro maar bij de Visa World Card Platinum is de limiet 10 000 euro, wat heel wat minder is dan de Mastercard Black.

Kosten

De kosten zijn erg gelijkaardig. De koersopslag komt voor zowel Visa als Mastercard op 2% voor betalingen in vreemde valuta. Cast geld opnemen kost bij beide kaarten 4%. Heeft u een positief saldo, dan kost pinnen slechts 1% met een maximum van € 1,50. U kunt ook sparen op uw Visa of Mastercard. Op 6 april 2016 gaven beide kaarten een aantrekkelijke spaarrente van 0,7%.

Met een creditcard heeft u uiteraard de mogelijkheid om op krediet te kopen. Betaalt u de gedane aankopen binnen 21 dagen terug, dan hoeft u geen rente te betalen. Betaalt u het ganse bedrag niet, dan moet u een boete betalen van 2%. Bij Visa kan u ook kiezen voor gespreid betalen tegen 14% rente op jaarbasis.

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld