Creditcards vergelijken

Hoe veilig is een creditcard?

06 juli 2015

Als u zich afvraagt of het betalen met een creditcard veilig is dan kunt u gerust gesteld worden want het antwoord is namelijk ja.

Het is uiteraard wel verstandig dat u, net als dat u bij uw normale bankpas zou doen, verlies of diefstal wel onmiddellijk meldt. De creditcard maatschappij of de bank die u uw creditcard verstrekt berekenen vaak een klein eigen risico voor als er wat met de kaart gebeurt. 

Boven dat bedrag of in het geval van misbruik of fraude betaalt u niets want u bent daarvoor dan verzekerd. Waar ter wereld u ook bent u kunt altijd vierentwintig uur per dag telefonisch of online melding maken van verlies of diefstal zodat uw creditcard meteen kan worden geblokkeerd. 

Als u zich toch nog zorgen maakt of het gebruik van de creditcard veilig is dan kunt u op zoek gaan naar een creditcard met een chip waar ook een pincode aan verbonden is. Zo moet u dus net zoals bij uw bankpas van uw normale betaalrekening een pincode geven bij een transactie of bij een aankoop in een winkel wat de kans op misbruik of fraude verkleint en de veiligheid van het gebruik van een creditcard vergroot. 

Het hebben van een creditcard is veilig, aantrekkelijk en gemakkelijk. Vaak kunt u zo beschikken over wat extra geld als u even niets meer te besteden heeft op uw reguliere betaalrekening. U heeft bijna altijd de mogelijkheid om gespreid terug te betalen en het mooiste van alles is dat een creditcard wereldwijd geaccepteerd wordt. 
Zo kan het u dus niet overkomen dat u tijdens uw reis of vakantie geen geld kunt opnemen of dat u op zoek moet gaan naar een geldautomaat. In bijna alle hotels, winkels en restaurants maar ook bij verhuurbedrijven van auto's etc. kunt u betalen met uw creditcard.

De meeste creditcards bieden u aanvullende verzekeringen bij uw betalingen. Een aankoopverzekering garandeert dat u niet hoeft te betalen voor bestellingen die onderweg gestolen worden of beschadigd aankomen op de plaats van bestemming. 

Bekijk snel wat het hebben van een creditcard voor u voor voordelen heeft en kom erachter dat het hebben van een creditcard veilig en comfortabel is. Online vindt u informatie over de verschillende soorten creditcards en u kunt natuurlijk ook informatie vragen over een creditcard bij uw eigen bank of eventueel een creditcard laten koppelen aan uw al bestaande betaalrekening. Iedere aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen dus bekijk en vergelijk deze goed bij het aanschaffen van een creditcard.

Bron: creditcardvergelijking.nl/credit-card-veiligheid


Gerelateerde artikelen

Contactloos skimmen voorkomen, zo doet u dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>


Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.
Lees meer >>


Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist u dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij uw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.
Lees meer >>


Creditcard geblokkeerd of geweigerd

27 juli 2015

Als uw creditcard geweigerd wordt omdat deze bijvoorbeeld geblokkeerd is kan dat heel vervelend zijn.
Lees meer >>


Hoe kunt u betalen met een creditcard?

17 juli 2015

Als u nog niet zo bekend bent met het gebruik van een creditcard dan volgen hier een aantal tips over hoe u kunt betalen met een creditcard.
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld