Creditcards vergelijken

Contactloos skimmen voorkomen, zo doet u dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.

Voor contactloos betalen is een andere pinpas nodig. Deze pinpas is voor veel gebruikers een uitkomst, maar helaas ook voor criminelen. Het is namelijk mogelijk om kleine bedragen van de pinpas contactloos af te schrijven. Hoe dit precies kan en hoe dit voorkomen kan worden, leest u hieronder.

NFC-chip in uw bankpas

Een bankpas waarmee contactloos betaald kan worden, beschikt over een NFC-chip. NFC staat voor Near Field Communication en is de opvolger van de RFID (Radio-frequency identification) technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om vanaf een kleine afstand informatie over te brengen. Door de NFC-chip in de bankpas hoeven bedragen onder de €25,- niet meer met de pincode betaald te worden, maar kan men de bankpas tegen de pinautomaat houden en op deze manier contactloos betalen.

Contactloos skimmen

Helaas maken criminelen misbruik van het contactloos betalen. Zij kunnen nu namelijk eenvoudig kleine bedragen van een rekening afschrijven via contactloos betalen. Op een mobiele pinautomaat toetsen zij een bedrag in en vervolgens proberen ze deze in de buurt van uw pinpas te houden. Wanneer uw pinpas contactloos betalen ondersteunt, zal de transactie waarschijnlijk lukken en heeft de crimineel geld van uw rekening gestolen. Dit is een eigenlijk een soort van moderne manier van zakkenrollen en ook minder opvallend. Alleen wanneer u op uw rekening kijkt en ziet dat er onterecht een bedrag van uw rekening afgeschreven is, komt u hier achter. Het valt daardoor ook veel minder op dan andere manieren van skimmen aangezien criminelen dan vaak grote bedragen in een keer afschrijven.

Zo voorkomt u contactloos skimmen

Er zijn verschillende manieren om contactloos skimmen te voorkomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om contactloos betalen helemaal uit te zetten. Door dit te doen is het 100% zeker dat u niet meer contactloos geskimd kunt worden, alleen kunt u hierdoor zelf ook niet meer contactloos betalen. Wanneer u zelf wel contactloos wilt blijven betalen, is er nog een andere oplossing. Bewaar uw bankpas in een speciaal hoesje of in een speciale portemonnee welke het onmogelijk maakt om geskimd te worden. RFID creditcardhouders bieden een oplossing tegen dit probleem. De creditcardhouders zijn voorzien van een speciaal soort folie. Dit folie maakt het onmogelijk om van buitenaf contact te maken met de pinpas. Hierdoor is het dan ook onmogelijk om contactloos geskimd te worden.  Zorg er dus voor dat wanneer u contactloos wilt blijven betalen dat u een hoesje of een portemonnee koopt die uw bankpas beschermt tegen contactloos skimmen. 


Gerelateerde artikelen

Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>


Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.
Lees meer >>


Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist u dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij uw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.
Lees meer >>


Creditcard geblokkeerd of geweigerd

27 juli 2015

Als uw creditcard geweigerd wordt omdat deze bijvoorbeeld geblokkeerd is kan dat heel vervelend zijn.
Lees meer >>


Hoe kunt u betalen met een creditcard?

17 juli 2015

Als u nog niet zo bekend bent met het gebruik van een creditcard dan volgen hier een aantal tips over hoe u kunt betalen met een creditcard.
Lees meer >>


Hoe veilig is een creditcard?

06 juli 2015

Als u zich afvraagt of het betalen met een creditcard veilig is dan kunt u gerust gesteld worden want het antwoord is namelijk ja.
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld