Creditcards vergelijken

Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?

Veel mensen gebruiken voor online aankopen een creditcard waarmee ze betalen. Dit wordt voor transacties in zowel het binnenland als buitenland gebruikt. Maar steeds vaker is de creditcard noodzakelijk om aankopen via het internet te kunnen doen. De creditcard is in principe een heel veilig betaalmiddel, aangezien aankopen gedurende een bepaalde periode verzekerd zijn. Aankopen zijn onder meer verzekerd tegen schade, diefstal of in het geval van vermissing. Een goede creditcardmaatschappij geeft namelijk standaard, gratis een aankoopverzekering. Let wel speciaal op de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. 

Aankoopperiode

Niet elke creditcardmaatschappij hanteert dezelfde voorwaarden voor het verzekeren van aankopen, en dat met betrekking tot de periode. Meestal wordt een periode van rond de 180 tot 200 dagen aangehouden waarin je aankoop verzekerd is. Duurdere maatschappijen verlenen net wat meer services. Let op: Soms is het noodzakelijk dat je een deel van de schade zelf bekostigt. Dit noemt men het eigen risico dat je aangaat als koper. 

Dien een schadeclaim in

Je kunt een schadeclaim indienen bij je creditcardmaatschappij indien je kunt aantonen dat je schade hebt geleden door diefstal of verlies van je aankoop. Toon deze schade aan met o.a. bewijzen van aankoop en/of eventuele facturen. Je vult online een schadeformulier in, zodat je de schade daadwerkelijk kunt claimen. Stuur vervolgens dit formulier in en je aanvraag zal bekeken worden. Hopelijk krijg je vervolgens je schade uitgekeerd. Nogmaals voor de duidelijkheid: Afhankelijk van de voorwaarden zul je wellicht een eigen risico moeten betalen. Let hier dus wel speciaal op.


Gerelateerde artikelen

Contactloos skimmen voorkomen, zo doet u dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.
Lees meer >>


Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist u dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij uw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.
Lees meer >>


Creditcard geblokkeerd of geweigerd

27 juli 2015

Als uw creditcard geweigerd wordt omdat deze bijvoorbeeld geblokkeerd is kan dat heel vervelend zijn.
Lees meer >>


Hoe kunt u betalen met een creditcard?

17 juli 2015

Als u nog niet zo bekend bent met het gebruik van een creditcard dan volgen hier een aantal tips over hoe u kunt betalen met een creditcard.
Lees meer >>


Hoe veilig is een creditcard?

06 juli 2015

Als u zich afvraagt of het betalen met een creditcard veilig is dan kunt u gerust gesteld worden want het antwoord is namelijk ja.
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld