Creditcards vergelijken

Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.

De hacker heeft namelijk een manier ontwikkeld waarmee een correcte voorspelling gedaan kan worden met betrekking tot het creditcard nummer en vervaldatum. De CVE-code kan hij niet voorspellen, maar deze code blijft gelijk aan de code van de oude kaart. Als iemand een nieuwe kaart heeft aangevraagd wordt er geen nieuwe CVE-code gegenereerd namelijk. De Amerikaanse hacker heeft zijn pijlen gericht op de creditcards van American Express. Hij kan moeiteloos tientallen creditcardnummers voorspellen van kennissen en vrienden. Hij had een 100% score, al zijn voorspellingen waren correct.

American Express op de hoogte gebracht

Samy Kamkar heeft American Express op de hoogte gebracht van zijn ontdekking. Het is dan ook de verwachting dat het bedrijf snel maatregelen zal doorvoeren om het voorspellen van de creditcardnummers niet meer mogelijk te maken. Met welke formule hij de nieuwe creditcardnummers kan voorspellen blijft geheim. Kamkar is niet van plan om deze ontdekking tot op detailniveau prijs te geven. Het is zijn ontdekking en dat wil hij graag zo houden. Toch heeft hij wel een tipje van de sluiter gelicht. Zo zegt hij gebruik te maken van een zogenaamde MagSpoof-emulator, speciaal voor creditcards. In deze emulator kunnen magneetstrips en gegevens van de creditcard worden opgeslagen. Met zo'n apparaat kan de pin- en chipbeveiliging omzeild worden. In Europa toetsen we altijd onze pincode in als we een aankoop doen. In de Verenigde Staten is dit lang niet altijd noodzakelijk. Qua veiligheid lopen we in Europa dus voorop.

Hoger veiligheidsniveau

De ontdekking van Samy Kamkar leidt er wel toe dat creditcards in de toekomst nog veiliger worden. Het is dan ook goed dat er regelmatig dergelijke ontdekkingen worden gedaan. Creditcard maatschappijen kunnen er op acteren en hun systemen beter beveiligen. Hoe lang het precies gaat duren totdat American Express het huidige probleem heeft verholpen is niet bekend.

Wilt u ook een American Express creditcard aanvragen? Dat kan eenvoudig via internet. Na de aanvraag wordt er een toetsing uitgevoerd door de aanbieder. Als u op alle punten een voldoende scoort wordt de aanvraag omzet in een akkoord. Zodra u de creditcard heeft ontvangen kan deze direct in gebruik genomen worden. Op onze site kunt u ook klassieke creditcards vergelijken.


Gerelateerde artikelen

Contactloos skimmen voorkomen, zo doet u dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>


Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist u dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij uw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.
Lees meer >>


Creditcard geblokkeerd of geweigerd

27 juli 2015

Als uw creditcard geweigerd wordt omdat deze bijvoorbeeld geblokkeerd is kan dat heel vervelend zijn.
Lees meer >>


Hoe kunt u betalen met een creditcard?

17 juli 2015

Als u nog niet zo bekend bent met het gebruik van een creditcard dan volgen hier een aantal tips over hoe u kunt betalen met een creditcard.
Lees meer >>


Hoe veilig is een creditcard?

06 juli 2015

Als u zich afvraagt of het betalen met een creditcard veilig is dan kunt u gerust gesteld worden want het antwoord is namelijk ja.
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld