Creditcards vergelijken

Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist u dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij uw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.

Al uw aankopen zijn namelijk verzekerd. Met andere woorden, alles wat u koopt met uw creditcard is verzekerd. Het product is maar liefst 180 dagen lang verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies. U hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten, dat scheelt weer geld. Bent u van plan om een aankoop te doen, doe dit dan zoveel mogelijk met uw creditcard. Betaalt u per PIN of contant dan heeft u deze verzekering niet namelijk. Sommige aanbieders verlengen de verzekering tot maar liefst 365 dagen. Uw aangekochte producten zijn in dat geheel een jaar lang verzekerd!

Beschadigingen

Heeft u een product gekocht met uw creditcard en is het beschadigd geraakt? Neem dan eerst contact op met uw eigen inboedelverzekering. Dekt de verzekering de schade niet, dan kunt u contact opnemen met ICS. Er wordt vervolgens een schadeformulier naar u toegestuurd. Vul het formulier in en stuur ook de bon van het product mee. Als de schadeclaim wordt goedgekeurd krijgt u het schadebedrag op uw rekening gestort. Er geldt een eigen risico van 25 of 50 euro. De hoogte van het eigen risico verschilt per creditcardaanbieder.

Diefstal

Is het product dat u heeft gekocht met uw creditcard gestolen? Erg vervelend! Neem eerst contact op met de politie en doe aangifte van de diefstal. Bel vervolgens met de ICS service lijn om na te gaan welke stappen u verder dient te ondernemen om de schade vergoed te krijgen.

Verlies

Bent u het product verloren, neem dan contact op met de ICS service lijn. Het vervangen van het product kost geld, ICS zal het volledige bedrag vergoeden dat nodig is om het product te vervangen. Een telefoon of ander apparaat kunt u snel verliezen, zonder dat u het doorhebt. Wat is het fijn dat uw gekochte producten verzekerd zijn, zo hoeft u zich niet druk te maken!


Gerelateerde artikelen

Contactloos skimmen voorkomen, zo doet u dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>


Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.
Lees meer >>


Creditcard geblokkeerd of geweigerd

27 juli 2015

Als uw creditcard geweigerd wordt omdat deze bijvoorbeeld geblokkeerd is kan dat heel vervelend zijn.
Lees meer >>


Hoe kunt u betalen met een creditcard?

17 juli 2015

Als u nog niet zo bekend bent met het gebruik van een creditcard dan volgen hier een aantal tips over hoe u kunt betalen met een creditcard.
Lees meer >>


Hoe veilig is een creditcard?

06 juli 2015

Als u zich afvraagt of het betalen met een creditcard veilig is dan kunt u gerust gesteld worden want het antwoord is namelijk ja.
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld