Creditcards vergelijken

Hoe kunt u betalen met een creditcard?

17 juli 2015

Als u nog niet zo bekend bent met het gebruik van een creditcard dan volgen hier een aantal tips over hoe u kunt betalen met een creditcard.

U kunt wereldwijd betalen met een creditcard in bijna alle restaurants, winkels en hotels. Het is natuurlijk wel verstandig om voordat u een aankoop gaat doen met uw creditcard even op de deur te kijken of aan de winkelier te vragen of uw specifieke creditcard wordt geaccepteerd. 

Als u wenst te betalen op vakantie of gewoon in Nederland met uw creditcard voor een etentje met uw beste vriendin, voor de aankoop van een nieuwe jas of als u misschien de toegangskaartjes voor een pretpark wilt betalen als u een dagje uit bent met de kinderen dan is alle wat u hoeft te doen uw creditcard te overhandigen aan degene die de betaling afhandelt en de rest spreekt voor zich. 

Al u dit minder veilig vindt in het buitenland waar u bijvoorbeeld de winkels en de winkeliers niet kent dan is het verstandig om een creditcard aan te schaffen met een chip en een pincode zodat de kans op misbruik of fraude veel kleiner wordt. Hoe u betalen kunt met uw creditcard online staat bijvoorbeeld aangegeven op de des betreffende site. 

De gegevens die vermeldt staan op uw creditcard zijn dezelfde gegevens die u moet invullen om de betaling te voltooien. Dit is een creditcardnummer van minimaal dertien cijfers, de vervaldatum van uw creditcard, de validatiecode wat ook vaak de CVV-code wordt genoemd en in sommige gevallen hebben de maatschappijen een wachtwoord bij uw creditcard gegeven die u dan ook nog moet invullen. 

Het lijkt misschien veel al die gegevens die u moet invullen maar onthoud dat dat in uw eigen belang is en voor uw eigen veiligheid. U kunt met uw creditcard natuurlijk ook nog gewoon geld opnemen bij betaalautomaten zowel in Nederland als daarbuiten. In het geval dat u met uw creditcard geld gaat opnemen uit de automaat da zal er net zoals bij een normale bankpas om een pincode worden gevraagd en u heeft natuurlijk ook weer voor uw eigen veiligheid een daglimiet. 

Online vindt u meer informatie over hoe u kunt betalen met uw creditcard en wat eventueel de eisen zijn voor het terug betalen. Het bestedingslimiet en de voorwaarden voor de terugbetaling of eventueel gespreid terugbetalen verschillen per bank of maatschappij die de creditcard uitgeeft. Bekijk aan welke voorwaarden uw creditcard moet voldoen en ga altijd verstandig om met uw uitgaven.

 


Gerelateerde artikelen

Is de prepaid creditcard een alternatief voor de OV-chipkaart?

03 juli 2016

De OV-chipkaart is sinds de lancering steeds verder onder vuur komen te liggen. Vooral de hoge aanschafkosten zijn voor veel mensen een doorn in het oog.
Lees meer >>


Betaalpas populairder dan creditcard

08 februari 2016

De 'gewone' betaalpas is momenteel vele malen populairder dan de creditcard. Uit recent onderzoek is gebleken dat er in 2014 zo’n 40 miljoen creditcardbetalingen hebben plaatsgevonden.
Lees meer >>


Anonieme creditcard

23 december 2015

Een anonieme creditcard, is die tegenwoordig nog ergens aan te vragen? Vroeger waren er verschillende aanbieders die anonieme creditcards verkochten.
Lees meer >>


Creditcard studenten

12 december 2015

Voor studenten zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden op het gebied van creditcards. Lange tijd was het voor studenten vrijwel onmogelijk om een creditcard aan te vragen.
Lees meer >>


Zakelijke creditcard

09 december 2015

Een zakelijke creditcard is tegenwoordig een must. Vooral als u veel klantafspraken heeft is de creditcard goed bruikbaar.
Lees meer >>


Hotel reserveren zonder creditcard

07 december 2015

Een hotel reserveren zonder creditcard, is dat tegenwoordig nog mogelijk? Voor bijna alle hotels geldt dat ze uitsluitend met creditcard te reserveren zijn.
Lees meer >>


Tijdelijke creditcard

06 december 2015

Wilt u gebruik maken van een creditcard die u ook weer kunt opzeggen? Voor alle creditcards geldt dat u ze kunt opzeggen. Het is echter wel belangrijk om naar de opzegtermijn te kijken.
Lees meer >>


Kosten creditcard

11 november 2015

Als u een creditcard gaat aanvragen moet u rekening houden met verschillende kosten. De hoogte van de kosten wordt bepaald door de aanbieder van de creditcard.
Lees meer >>


Mijn creditcard online - Mijn ICS

09 november 2015

Via 'Mijn ICS' kunt u inloggen op uw persoonlijke, beveiligde omgeving van uw ICS card. In deze omgeving kunt u nagaan welke transacties er allemaal zijn uitgevoerd de afgelopen tijd.
Lees meer >>


Hoe werkt een creditcard?

07 november 2015

Een kenmerk van de creditcard is dat de betaling achteraf plaatsvindt. Steeds meer winkels kiezen ervoor om betalingen met de creditcard te accepteren. Niet alleen online winkels, maar ook steeds meer fysieke winkels.
Lees meer >>


Creditcards vergelijken

06 november 2015

Als u een creditcard wilt aanvragen kunt u kiezen uit verschillende aanbieders. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor de aanvraag voor zo'n kaart.
Lees meer >>


Welke soort creditcard past bij mij?

05 november 2015

Bent u op zoek naar een creditcard, maar weet u nog niet precies welke soort creditcard bij u past? Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden.
Lees meer >>


Een creditcard met een minimaal inkomen

01 augustus 2015

Als u een minimaal inkomen heeft kan het handig zijn als u wat meer financiële vrijheid heeft door middel van een creditcard. Een creditcard aanvragen met een minimaal inkomen hoeft geen probleem te zijn en er zijn zelfs meerdere opties.
Lees meer >>


Een creditcard gebruiken in het buitenland

25 juli 2015

Het gebruik van een creditcard is gemakkelijk en geeft u een veilig gevoel zeker als u in het buitenland bent.
Lees meer >>


Het verschil tussen de Mastercard en de Visa creditcard

11 juli 2015

Het hebben van de beschikking over wat extra geld als u krap bij kas zit of als u bijvoorbeeld in het buitenland bent is altijd handig. Maar kunt u nu het beste een Mastercard of een Visacard aanschaffen? En wat is het verschil tussen de Mastercard en de Visa Creditcard?
Lees meer >>


Creditcard informatie

05 juli 2015

Het hebben van een creditcard is handig omdat u, als u even niet kunt beschikken over uw betaalrekening, toch nog aankopen kunt doen met uw creditcard die u pas achteraf hoeft te betalen.
Lees meer >>


Creditcard en hypotheek aanvragen

01 juli 2015

Als u van plan bent om binnenkort een woning te gaan kopen dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden om er zeker van te zijn dat de aanvraag van uw hypotheek wordt goedgekeurd.
Lees meer >>


Wat is een creditcard?

28 juni 2015

U ziet het vast weleens staan op deuren van winkels of online dat u kunt betalen met een creditcard, maar wat is een creditcard nou precies? En wat is het verschil tussen een creditcard en bijvoorbeeld uw gewone betaalpas van uw bank?
Lees meer >>


Hoe kan ik een creditcard aanvragen?

24 juni 2015

De vraag: hoe kan ik een creditcard aanvragen kan eigenlijk heel gemakkelijk beantwoord worden. Als u al een bankrekening heeft dan kunt u bij uw eigen bank een creditcard aanvragen en deze eventueel laten koppelen aan uw betaalrekening of u kunt bij één van de creditcard maatschappijen een aanvraag voor een creditcard doen.
Lees meer >>


Een creditcard: de voor- en nadelen op een rijtje

21 juni 2015

Als u van plan bent om een creditcard aan te gaan vragen omdat u over wat extra geld wilt beschikken dan volgt hier informatie over een creditcard en de voor- en nadelen.
Lees meer >>


Creditcard voor studenten

13 juni 2015

Voor studenten kan het soms lastig zijn om een creditcard aan te vragen terwijl zij juist soms wel wat extra betalingsmogelijkheden kunnen gebruiken.
Lees meer >>


Contactloos skimmen voorkomen, zo doet u dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>


Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.
Lees meer >>


Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist u dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij uw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.
Lees meer >>


Creditcard geblokkeerd of geweigerd

27 juli 2015

Als uw creditcard geweigerd wordt omdat deze bijvoorbeeld geblokkeerd is kan dat heel vervelend zijn.
Lees meer >>


Hoe veilig is een creditcard?

06 juli 2015

Als u zich afvraagt of het betalen met een creditcard veilig is dan kunt u gerust gesteld worden want het antwoord is namelijk ja.
Lees meer >>


Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld