Creditcards vergelijken

Creditcards Blog

Contactloos skimmen voorkomen, zo doet u dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>


Is de prepaid creditcard een alternatief voor de OV-chipkaart?

03 juli 2016

De OV-chipkaart is sinds de lancering steeds verder onder vuur komen te liggen. Vooral de hoge aanschafkosten zijn voor veel mensen een doorn in het oog.
Lees meer >>


Prepaid creditcard tips

12 mei 2016

Gaat u binnenkort naar het buitenland, neem dan uw prepaid creditcard mee. Betalen met een prepaid creditcard kent namelijk een aantal voordelen.
Lees meer >>


Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.
Lees meer >>


Betaalpas populairder dan creditcard

08 februari 2016

De 'gewone' betaalpas is momenteel vele malen populairder dan de creditcard. Uit recent onderzoek is gebleken dat er in 2014 zo’n 40 miljoen creditcardbetalingen hebben plaatsgevonden.
Lees meer >>


Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist u dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij uw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.
Lees meer >>


Gratis prepaid creditcard

21 januari 2016

Een gratis prepaid creditcard aanvragen, kan dat? Het antwoord op die vraag is nee.
Lees meer >>


Oudere artikels  

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld