Creditcards vergelijken

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Als u naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wilt u overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels. Een creditcard biedt doorgaans het grootste gemak bij betalingen in het buitenland. Er zijn echter verschillende banken, instanties en creditcardmaatschappijen die u een creditcard kunnen verstrekken voor uw betalingen in het buitenland. De bekendste creditcards zijn die van VISA, Mastercard en American Express. Wat zijn nu de verschillen tussen deze creditcards en worden alle creditcards wereldwijd geaccepteerd?

Mastercard en VISA worden wereldwijd het meest geaccepteerd

Als u veel reist naar veel verschillende bestemmingen over de hele wereld, dan kunt u het beste kiezen voor een creditcard van Mastercard of van VISA. Beide creditcards worden op meer dan 30 miljoen plaatsen wereldwijd geaccepteerd. Met beide creditcards komt u in geen enkele grote stad op de wereld zonder geld te zitten. Als u een creditcard van American Express of Diners Club overweegt, dan zult u voorafgaand aan uw reis goed moeten uitzoeken of uw creditcard geaccepteerd wordt in het gebied waar u naartoe reist.

Creditcard van uw bank of niet?

Als u in het buitenland wilt betalen met uw creditcard, dan is het niet van belang welke bank of instelling de kaart heeft uitgegeven. Het enige dat telt is dat het symbool van Mastercard of VISA afgebeeld staat. Vrijwel elke bank, zoals bijvoorbeeld de Rabobank, ABN AMRO en ING, biedt hun klanten een creditcard aan die gekoppeld is aan hun rekening. Dit heeft als voordeel dat aankopen automatisch worden afgeschreven zodat u geen onnodige rente betaalt. Daarnaast zijn er ook andere instellingen en winkels die een creditcard uitgeven waarvan de ANWB de bekendste is. Ten slotte heeft u ook de mogelijkheid om een creditcard direct bij de creditcardmaatschappij aan te vragen. Let er bij het gebruik in het buitenland op dat u zelf tijdig de rekening moet betalen zodat u niet onnodig rente betaalt over uw aankopen.

Bestedingslimiet en kosten

Elke soort creditcard heeft verschillende uitvoeringen die verschillen qua bestedingslimiet, jaarlijkse kosten en rentepercentage. Zo zijn er bijvoorbeeld de ICS Mastercards met een Mastercard Classic, een Mastercard Gold of een Mastercard Black. Bij de Visa creditcards is er de Visa World Card, de World Card Gold en de World Card Platinum. U betaalt vaak meer voor een Gold of een Platinum, maar u profiteert dan ook van een hoger bestedingslimiet en tal van aanvullende verzekeringen zodat u in het buitenland veilig, makkelijk en comfortabel kunt betalen.

Vergelijk klassieke creditcards >>

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld