Creditcards vergelijken

American Express Creditcards

Met een American Express creditcard kunt u overal onbezorgd betalen. De American Express creditcards zijn bankonafhankelijk en kunnen dus aan elke bankrekening gekoppeld worden. Bij iedere betaling spaart u punten voor het Membership Rewards spaarprogramma en de kaarten komen met heel wat extra verzekeringen.

Met het Flying Blue programma spaart u vliegmijlen voor het frequent flyer programma van KLM en de andere SkyTeam partners. Telkens als u vliegt spaart u punten, maar ook bij elke betaling met uw creditcard spaart u Award Miles.

De Flying Blue Entry Card is de instapkaart van American Express en kost slechts 35 euro per jaar. Met de kaart zijn alle aankopen gedurende 90 dagen verzekerd. Wenst u ook een reis- en annuleringsverzekering of een autohuurverzekering, dan moet u kiezen voor de duurdere kaarten. Op de website van American Express kan u makkelijk alle kaarten vergelijken.

De duurdere kaarten zoals de Platinum Card komen met exclusieve extra's die geen enkele andere aanbieder heeft. Zo is er de 'Platinum Card Lifestyle Service' die allerlei unieke zaken regelt, zoals dineetjes op exclusieve plaatsen of backstage toegang op festivals.

American Express Aanvragen >>

Normale Creditcard

visa mastercard

Bij een normale creditcard geeft de bank u een maandelijkse kredietlimiet van bijvoorbeeld €1 250, €2 500 of €5000. De uitgaven die u tijdens een bepaalde maand doet worden bij het begin van de volgende maand afgerekend. U koopt dus op krediet en 'leent' geld dat u later moet terugbetalen. Bovendien zijn vrijwel al uw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Bekende cards zijn de Mastercard Classic, de Visa World Card of de American Express creditcards.

Prepaid Creditcard (debitcard)

prepaid creditcard

Een prepaid creditcard geeft u alle mogelijkheden van een gewone creditcard, zodat u deze handig kan meenemen op reis of gebruiken voor spullen te kopen in online shops. Met deze kaart leent u echter geen geld. U moet vooraf een bedrag op deze kaart storten. Als u de kaart regelmatig gebruikt zal u dus ook regelmatig geld moeten opladen. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Viabuy, Skrill of ICS.
Geld lenen kost geld